Tjejmilen

Tjejmilen

Löpartävlingen Tjejmilen har arrangerats varje år sedan 1984. Sträckan deltagarna springer är tio kilometer lång, och det är Spårvägens FK och Hässelby SK som står för arrangemanget. Tjejmilen är stolta över att kunna titulera sig som Sveriges största kvinnliga event, med sina över 10 000 årliga deltagare. 2019 kommer att vara det 36:e året i rad som löpartävlingen arrangeras, och kvinnor uppmanas att redan nu gå in på Tjejmilens hemsida och anmäla sig till det lopp som kommer att gå av stapeln 31 augusti, på Gärdet i Stockholm. Det kostar mellan 325–525 kronor beroende på vilket lopp du springer (Tidtagning eller Fun Run), samt vilken tid på året du anmäler dig.

Tidtagningsloppet innebär att du som springer kommer att bli klockad från start till mål, för att se hur snabbt du tar dig igenom de tio kilometerna. På detta sätt kan du tävla med dina kompisar eller mot dig själv. Du kan också välja att springa Fun Run-loppet, och då springer du bara för att det är roligt, utan någon press på tid. Det finns tolv olika startgrupper och dessa är ordnade efter förmåga och erfarenhet, det vill säga hur snabbt du kan springa fem kilometer och om du helst joggar eller promenerar. De första fyra grupperna måste du kvalificera dig för, men när det gäller grupperna 5–12 väljer du själv var du anser dig platsa.

Lilla Tjejmilen och Tjejmilen 21K

Det finns också två andra lopp som deltagare kan välja på. Lilla Tjejmilen är loppet för alla tuffa flickor mellan 5–13 år. Detta lopp springs på Norra Djurgården, och anmälan för 2019 års tävling öppnar den 26 januari. Tjejmilen 21K hade premiär 2018 och består av en tuff halvmara på Södra Djurgården, det vill säga dubbla sträckan av den vanliga Tjejmilen, totalt 21 098 meter. Du kan välja att dela denna halvmara med någon, till exempel en kompis eller familjemedlem, och anmäler sig då till den särskilda duo-klassen. På så sätt behöver du ändå bara springa Tjejmilens vanliga sträcka. Genom att delta i Tjejmilen 21K erhåller deltagarna ett vackert smycke, istället för en medalj.

Hur anmäler man sig?

Det är enkelt att anmäla sig, och det går bra att göra det redan nu! Surfa bara in på www.tjejmilen.se och klicka dig vidare till “Om loppet”, och “Info och anmälan 2019”. Via den prisstege som redan nämnts väljer du den nivå som passar just din utgångspunkt, alltifrån 325–525 kronor. De betalningsalternativ som erbjuds på hemsidan är överföring via internetbank, kortbetalning med VISA och Mastercard samt fakturabetalning genom Klarna. Här går det också att välja tillval så som Tjejmilens särskilda T-shirt, motionsloppsförsäkring samt att stötta organisationen Stöd Plans internationella arbete för att stärka och gynna flickors rättigheter. Det sistnämnda kostar 50 kronor, och då får du som tack för hjälpen springa med en frän, rosa nummerlapp!

Villkor och tider

Tider för loppen år 2019 ser för närvarande ut som följande: Tjejmilens lopp startar klockan 13.00. Tjejmilen 21K startar klockan 12.00 och Lilla Tjejmilen klockan 11.00. Observera att olika startplatser och datum gäller! Deltagare vid Lilla Tjejmilen måste vara mellan 5–13 år, övriga lopp gäller kvinnor från 13 år och uppåt. Det som är viktigt att tänka på att varje persons startplats är unik och personlig – du kan alltså inte överlåta den till någon annan. Däremot är det fullt möjligt att be någon annan att hämta ut din nummerlapp – kom bara ihåg att de måste ha med sig ditt startbevis eller legitimation för att kunna göra detta.

Sammanfattning

Tjejmilen är en löpningstävling avsedd för kvinnor, som år 2019 arrangeras för 36:e året i rad. Det är föreningarna Hässelby SK och Spårvägen FK som står för eventet och varje år deltar mer än 10 000 kvinnor. Du måste vara minst 5 år att för att delta, men det finns givetvis ingen övre åldersgräns! Det är enkelt att anmäla sig och betala sin startplats via Tjejmilens hemsida, www.tjejmilen.se, och du väljer startgrupp och nivå beroende på personlig erfarenhet och förmåga. Priset varierar beroende på vilket lopp du springer och hur tidigt du anmäler dig. Är du intresserad av att springa bör du därför redan nu säkra din plats. Lycka till!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *