Lång SM, 16-17 september

Inbjudan SM i långdistans 2017

Resultat, sträcktider m.m. SM i långdistans 2017

PM SM i långdistans 2017

Startlista till finalerna SM i långdistans 2017

Om SM-klass inte känns aktuellt så har du möjlighet att springa två publiktävlingar samma helg.

Arrangör: KFUM Örebro orientering
Tävlingsområde: Klockhammar i Kilsbergen. Här hittar ni det avlysta området
Arena: Klockhammar. Samma arena används för kval och final, dock i helt avskilda terrängområden.

Terrängtyp
Kval: Kilsbergsterräng. Skogsmark med ett måttligt sammanhängande väg- och stignät.
Måttlig till mycket kraftig kupering med bitvis mycket detaljerade sluttningar. Planbilden består av ett flertal mindre sankmarker och hyggen i normal omfattning. Grönområden och kulturmark finns i begränsad omfattning.
Final: Kilsbergsterräng. Skogsmark med inslag av vildmark. Väg- och stignätet är glest och sammanhängande. Kraftig till mycket kraftig kupering med bitvis mycket detaljerade sluttningar. Planbilden består av ett flertal mindre sjöar, sankmarker och några små hyggen. Kulturmark saknas och grönområden förekommer relativt rikligt.

Gamla kartor

Här finns gamla kartor över området:

Klockhammar 2007

Skrikarboda syd

Tävlingsledarna för SM i långdistans välkomnar er till Klockhammar!

Tävlingsledare

Christina Lång, 072-141 11 90
E-post: christina.langh@sm2017.se

Jenny Johansson, 070-238 73 73
E-post: jenny.johansson@sm2017.se

 


Kfum Örebro Orientering

I orienteringsklubben KFUM Örebro Orientering finns plats för alla. Vi utövar orientering på alla nivåer – för alla åldrar.

2017 är det 90 år sedan den första orienteringssektionen bildades inom KFUM Örebro. Numera är vi en fristående förening, men med ett samarbetsavtal med KFUM Örebro. Verksamheten bedrivs idag med utgångspunkt från klubbstugan i Karlslund på väster i Örebro.

Förra året (2015) hade klubben 340 medlemmar, varav 127 är under 16 år. Ungdomsverksamheten växer och har bra drag just nu. Extra roligt är det att även många föräldrar upptäcker och fastnar för sporten.

Klubben har lång erfarenhet som arrangör av både orienteringstävlingar och multisport. Varje år är vi med och arrangerar Närkedubbeln eller Närkekvartetten. KFUM Örebro Orientering var också med och arrangerade Tiomila 2006 i Blåberga och O-ringen 2010. Lite kuriosa kan vara att klubben arrangerade USM 2004 i delvis samma område som kommer att användas för SM, lång.

Läs mer på KFUM Örebro Orienterings webbplats.

Share