Medel SM, 22-23 september

Tävlingsinformation bland annat resultat SM, medeldistans kval

Tävlingsinformation SM, medel final

Preliminärt PM final SM i medeldistans

Inbjudan SM i medeldistans

Arrangör: OK Tisaren
Tävlingsområde: Söder om sjön Tisaren, Nyckelhult
Arena: Nyckelhult, sydost om samhället Åsbro. Samma arena används för kval och final, dock i skilda terrängområden. Här ser ni det avlysta området

Terrängtyp

Bilder från terrängen finns i menyn för medel

Kval: Skogsmark med ett fåtal stigar. Svag till måttlig kupering. Fåtal mindre sankmarker i området samt ett fåtal mindre områden med sämre löpbarhet. Området består till största delen av ung tallskog. En del gallring har förekommit, ett fåtal hyggen finns. Mycket god löpbarhet och sikt. Undervegetationen består till största delen av blåbärsris och ormbunkar.

Final: Skogsmark med ett fåtal stigar, måttlig kupering. Sankmarker finns med varierande storlek och vegetation. Undervegetationen består av blåbärsris, ormbunkar och skvattram. Detaljrikedomen är ganska hög, men sikten är god och likaså löpbarheten. Områden med gammal torparmark förekommer, med stenrösen och husruiner. På östra sidan om Snårsjön, som ligger mitt i området, är förekomsten av sten högre, dock inte så nedsättande för löpbarheten.

Övrigt: Tävlingsområdet för kvalet användes under ”kort” SM 1996 och tävlingsområdet för finalen användes under stafett SM 1996.

Gamla kartor

Äldre karta över kvalområdet

Äldre karta över finalområdet

Kartklipp

Kartklipp 1, kval
Kartklipp 2, kval
Kartklipp 1, final
Kartklipp 2, final

Några ord från banläggaren, Jan Sjödin om kvalet:

Området för kvalet är relativt litet och kontrollpunkterna kommer därför att sitta väldigt tätt. Löpbarheten är varierande. Från snabblöpta höjdpartier till en del partier med lite lurigare sluttningsorientering med mer detaljer. Vissa partier är detaljfattiga, där gäller det att ha koll på kompassen.

Några ord från banläggaren, Jan Sjödin om finalen:

Området är beläget runt Snårsjön, som kantas av ett flertal branter. Detaljrikedomen är högre samt variationen på skogen är större än på kvalet. Sikten inbjuder till att springa på riktigt bra. Men konsten ligger nog i att vara koncentrerad hela vägen, då det bjuds på riktningsändringar och att det ser lättare ut än vad det är.

Tävlingsledare
Mats Nylin
Epost: mats.nylin@telia.com
Telefon: 0582-161 55


Om OK Tisaren

I orienteringsklubben OK Tisaren finns aktiviteter för alla, ung och gammal, motionär och världselit. Medlemmarna är framförallt ifrån Kumla och Hallsberg men även löpare från andra länder representerar klubben. Tillsammans jobbar vi för att skapa och behålla en god trivsel och gemenskap.

OK Tisaren bildades 1982 som en tävlingsallians mellan Kumla OK och Hallsbergs OK. Kumla OK bildades i sig 1948 och Hallsbergs OK bildades 1956. Idag (2012) har klubben 318 medlemmar, 75 av dessa är 16 år eller yngre.

Klubben har under många år haft en bra och framgångsrik verksamhet med framskjutna placeringar både individuellt och i stafetter. Klubbens ungdomar och juniorer har hela tiden haft individuella framgångar, inte minst under SM där man vunnit flera SM-guld.

Klubben har stor arrangörsvana och bjuder årligen in till orienteringstävlingen Tisarträffen. År 2000 stod vi som värd för O-ringen med Hallsberg som C-ort. Tiomila arrangerades 2006 i Blåberga, då med direktsändning i TV under hela natten. 2010 hade vi huvudansvar för två etapper i O-ringen i Östansjö.

Utöver olika träningsaktiviteter har klubben en mycket stor social verksamhet. Tillsammans delar vi glädje, gemenskap och trivsel!

Läs mer på OK Tisarens hemsida.

Share