Ultralång SM, 6 maj

Se startlistor, PM med mera på Eventor.

Vill du eller din hejaklack också springa så anordnas Närkedubbeln samma helg.

Arrangör: Hagaby GoIF
Tävlingsområde: Lekhyttan och norrut. Här ser ni det avlysta området
Arena: Klunkhyttan

Terrängtyp: Kilsbergsterräng. Skogsmark av delvis vildmarkstyp. Väg- och stignät finns men är glest. Kraftig till mycket kraftig kupering med bitvis mycket detaljerade sluttningar.

Planbilden består av ett flertal mindre sjöar, sankmarker och några hyggen. Kulturmark saknas nästan helt och grönområden och tätare vegetation förekommer i normal omfattning.

Bilder från terrängen finns i Ultralång-menyn

Övrigt: Tävlingsområdet är nykarterat inför 2017 års arrangemang. Arenan är belägen i Klunkhyttan, en utmärkt placering nära terränglådan.

Den norra delen av tävlingsområdet gränsar till Dunderklintarnas naturreservat, ett fantastiskt område med gammelskog och myrar. Här igenom passerar även den 11:e etappen av Bergslagsleden på sin  sträckning mellan Suttarboda och Leken.

Publiktävlingar, i form av den traditionella vårtävlingen Närkedubbeln, kommer arrangeras i samband med SM-tävlingen.

Några ord från banläggarna, Love Sintring och Jakob Wallenhammar:

Ultralångdistansen är utan tvekan det svenska mästerskap som ställer de största fysiska kraven på deltagarna. I Kilsbergsskogarna lovar vi även att de tekniska kvalitéerna kommer att sättas på prov, inte minst med detaljerade sluttningar och vägvalsproblematik. Vår avsikt är att ge löparna en riktig utmaning där det blir orientering från första metern tills det att sista kontrollen har passerats. Tack vare terräng, arenaplacering och banläggning lovar vi att inte göra er besvikna på den punkten. Mästerskapet genomförs med gemensam start och användning av spridningsmetod kommer ställa ytterligare krav på den individuelle löparens beslutsförmåga. Varmt välkomna till orienteringsparadiset Kilsbergen!

Gamla kartor

Lekhyttan – Svenshyttan 1985
Inbjudan till SM, ultralång 2017

Tävlingsledare

Anders Larsson

Email: anders59@telia.com

 


Om Hagaby GoIF

Hagaby GoIF bildades 1926. Orientering kom in i bilden på allvar under 50-talet. Största framgångarna är segrar i 10-mila 1975 och 1976. Klubben har också tagit ett flertal SM-segrar och de främsta individuellt har varit Karin Rabe och Rolf Pettersson. De senaste 10 åren har flera juniorer tagit SM medaljer och deltagit i junior- och senior-VM.

Basverksamheten bedrivs vid Pettersbergs IP där man har sin klubbstuga. Klubben har c:a 350 medlemmar och c:a 200 är aktiva i alla åldrar. Hagaby GoIF är orienteringsklubben som passar alla. De främsta upptagningsområden är Hovsta, Lillån och de norra stadsdelarna i Örebro. Gemene man känner kanske Hagaby som en elitklubb, men faktum är att klubben satsar lika mycket på sina ungdomar, på orientering för handikappade och på sina motionärer.

Hagaby är också en stor arrangör av orienteringstävlingar, varje år arrangeras Kilsbergsträffen. Vidare har man arrangerat World Cup 1992, 2 stycken SM, USM och flera O-ringen.

Läs mer på Hagabys hemsida.

Share